Operationeel Manager Cybersecurity

De veiligheid van onze opdrachtgevers, daar maken we ons sterk voor. Oplossingsgericht als het moet, dankzij onze doorgewinterde bedrijfsrechercheurs en adviseurs. Integer, objectief en altijd direct beschikbaar. Maar beter nog voorkomen we een incident of een crisis. Hoe? Door preventief cybersecurity en riskmanagement in te zetten. Met een scherp oog, een luisterend oor en een rechtvaardig hart. Samen maken we van de zwakste schakel van uw organisatie - de mens - de sterkste. Want hoe goed we ook helpen met het oplossen van een crisis, een open bedrijfscultuur en een veilige werkomgeving vormen de beste oplossing voor de lange termijn.

De unit Cybersecurity

Binnen deze integrale aanpak is onze unit Cybersecurity volop in groei, aansluitend op de behoeften van de markt op het gebied van cyberweerbaarheid gericht op de organisatie, mens en techniek. Wij ervaren dat veel organisaties informatiebeveiliging zien als een probleem van de IT afdeling. Niets is minder waar. Een effectieve informatie beveiliging gaat de gehele organisatie aan en vindt zijn weg, behalve in de techniek, in goed ingerichte werkprocessen en (cyber)veilig gedrag van medewerkers die met belangrijke bedrijfsinformatie omgaan.

Vanuit Hoffmann besteden wij ook aandacht aan deze minder technische aspecten van informatiebeveiliging. Omdat gedragsverandering een vak apart is, bestaat onze unit cybersecurity uit technisch specialisten én uit sociaal psychologen. Met name op de menskant heeft Hoffmann een uniek portfolio ontwikkeld waarbij wij op zoek gaan naar de oorzaken van het ontbreken van cyberveilig gedrag en interventies adviseren die deze oorzaken wegnemen. Ook hebben wij informatiebeveiligingsspecialisten in ons team met verstand van cyberrisico’s, governance, ISO 27001 en beleid. Voor onze afdeling Cybersecurity zijn we op zoek naar een Operationeel Manager Cybersecurity. 

De functie

Als operationeel Manager Cybersecurity  binnen de unit Cybersecurity ben je operationeel leidinggevende en geef je vanuit de inhoud leiding aan de pentesters en consultants informatiebeveiliging én de extern ingehuurde consultants. De sociaal psychologen vormen binnen de unit een apart team.

Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de door Hoffmann geleverde cybersecurity diensten. Dit begint bij het maken en bijhouden van een goede planning en werkverdeling. Je bewaakt tevens de inhoudelijke kwaliteit van de resultaten en je coacht je medewerkers zodanig dat zij de projecten binnen geplande tijd en budget opleveren. Je evalueert afgeronde onderzoeken met opdrachtgevers en handelt waar nodig eventuele klachten af. Je onderneemt commerciële activiteiten bij lopende onderzoeken. Denk hierbij aan de verkoop van aanvullende opdrachten en het signaleren van kansen voor de andere units van Hoffmann. Je weet vanuit de inhoud een langdurige relatie met opdrachtgevers tot stand te brengen.

Naast deze operationeel inhoudelijke rol, ben je ook verantwoordelijk voor het helpen professionaliseren en verder structureren van de interne werkprocessen. Ook signaleer je mogelijkheden voor nieuwe diensten. Gezamenlijk met de Director Cybersecurity bepaal je de ontwikkelagenda voor het team en voer je deze vervolgens uit.

Met betrekking tot de medewerkers fungeer je als aanspreekpunt met betrekking tot lopende projecten, voer je functionerings- en beoordelingsgesprekken en coach je de medewerkers op kwalitatieve en commerciële aspecten van het werk.

Manager met inhoudelijke bevlogenheid

Je vindt het leuk om een team van gedreven professionals aan te sturen en dit team te laten groeien. Om dit te kunnen doen moet je een teamspeler zijn en het leuk vinden om te bouwen en te ontwikkelen. Om als vakman een sparring-partner te kunnen zijn zowel op de inhoud als in het commerciële klantcontact beschik je minimaal over een HBO diploma, maar bij voorkeur een WO diploma en heb je aantoonbare kennis over informatiebeveiliging.

Je bent zelfredzaam maar geen solist. Je weet mensen in hun kracht te zetten door ze de juiste uitdaging te bieden. Als leidinggevende weet je verschillende stijlen te hanteren. 

Je vervangt de Director Cybersecurity bij diens afwezigheid en draagt bij aan de verhoging van omzet en rendement van de unit. Je rapporteert in deze functie aan de Director Cybersecurity.

Benodigde kennis en vaardigheden

  • Minimaal een afgerond HBO opleiding in een voor informatiebeveiliging relevant vakgebied, afgeronde WO opleiding is een pré;
  • Kennis en ervaring met informatiebeveiliging;
  • Ervaring met fraude en risk management is een pré;
  • Relevante certificeringen zoals CISM, CISSP, CISO zijn een pré;
  • Beschikt over de competenties: verbindend leiderschap, communicatief sterk, conceptueel denkvermogen, zelfstandigheid, initiatief;
  • Het diploma Particulier Onderzoeker of bereid de opleiding daartoe te volgen;
  • In bezit van een rijbewijs B;
  • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift).

Voor inhoudelijke vragen over deze functie verzoeken we je telefonisch contact op te nemen met Martijn van de Beek, Algemeen Directeur, telefoon 088-2986600, e-mail: info@hoffmannBV.nl.

Kom jij ons gedreven team versterken?

Naast een marktconform salaris met o.a. een leaseauto, een op de functie afgestemde onkostenvergoeding en 10% vakantiegeld, hebben wij een uitgebreid pakket uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. In eerste instantie betreft het een jaarcontract, dat bij gebleken geschiktheid en behalen van de opleiding Particulier Onderzoeker verlengd wordt.

Jouw schriftelijke sollicitatie met uitgebreid curriculum vitae kan je sturen naar vacatures@hoffmannBV.nl, t.a.v. Monique Thiel, HR Business Partner.

Een uitgebreid antecedentenonderzoek maakt deel uit van onze selectieprocedure.


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.