Screenen

Voor werkgevers is het van belang om betrouwbaar personeel te selecteren en in dienst te hebben. Screening is een hulpmiddel om risico’s te beperken.

Voor bepaalde functies is screening zelfs wettelijk verplicht. Bij een screening is het van belang een juiste afweging te maken tussen de privacybelangen van de medewerker (kandidaat) en het risico dat ermee moet worden beheerst. De aard, inhoud en omvang van de screening moeten zijn afgestemd op de beoogde reductie van het risico. Dit is dus altijd maatwerk. Dus geen screening puur op basis van het cv of een data-analyse, maar altijd een persoonlijk gesprek met de kandidaat én eventueel met referenten.

Screeningsbeleid nodig?

Onze screenings zetten we voor sollicitanten in (pre-employment) én voor bestaand personeel (in-employment). Voor in-employmentscreenings is het nodig een formeel screeningsbeleid te hebben. Heeft u deze niet? Hoffmann helpt u graag bij het uitwerken hiervan.

Persoonlijk contact

Meer weten? Direct advies nodig? In de contactbanner vindt u contactgegevens van Maarten IJzermans, samen met andere specialisten wisselt hij hierover graag met u van gedachten.