Sociaal psycholoog met gevoel voor gedragsverandering

De veiligheid van onze opdrachtgevers, daar maken we ons sterk voor. Oplossingsgericht als het moet, dankzij onze doorgewinterde bedrijfsrechercheurs en adviseurs. Integer, objectief en altijd direct beschikbaar. Maar beter nog voorkomen we een incident of een crisis. Hoe? Door preventief cybersecurity en riskmanagement in te zetten. Met een scherp oog, een luisterend oor en een rechtvaardig hart. Samen maken we van de zwakste schakel van uw organisatie - de mens - de sterkste. Want hoe goed we ook helpen met het oplossen van een crisis, een open bedrijfscultuur en een veilige werkomgeving vormen de beste oplossing voor de lange termijn.

Binnen deze integrale aanpak is onze unit Cybersecurity volop in groei, op het gebied van cyberweerbaarheid gericht op de organisatie, mens en techniek. Wij ervaren dat veel organisaties informatiebeveiliging zien als een probleem van de IT afdeling. Niets is minder waar. Effectieve informatiebeveiliging gaat de gehele organisatie aan en vindt zijn weg, naast de techniek, in goed ingerichte werkprocessen en (cyber)veilig gedrag van medewerkers die met belangrijke bedrijfsinformatie omgaan.

Vanuit Hoffmann besteden wij ook aandacht aan deze minder technische aspecten van informatiebeveiliging. Omdat gedragsverandering een vak apart is, bestaat onze unit cybersecurity uit technisch specialisten én uit sociaal psychologen. Met name op de menskant heeft Hoffmann een uniek portfolio ontwikkeld waarbij wij op zoek gaan naar de oorzaken van het ontbreken van cyberveilig gedrag en interventies adviseren die deze oorzaken wegnemen. Juist op dit gebied willen wij ons team verder uitbreiden met een Sociaal psycholoog met gevoel voor gedragsverandering (32-40 uur per week). 

De functie

Aangezien de vraag naar het weerbaar maken van medewerkers bij organisaties snel groeit, willen wij ons team laten groeien met een sociaal psycholoog. In deze functie voer je consultancy opdrachten uit bij onze opdrachtgevers op het gebied van (cyber)veilig gedrag en integriteit. Hoffmann heeft op dit gebied een unieke aanpak. We onderzoeken voor concrete gedragingen welke aspecten van gedrag een rol spelen: de motivatie (wil iemand het gedrag vertonen), de capaciteit (is hij in staat het gedrag te vertonen) en de gelegenheid. Deze koppelen wij vervolgens aan maatregelen op de aspecten organisatie, mens en techniek en zo bieden wij onze opdrachtgevers hele concrete mogelijkheden om het (cyber)veilige of integere gedrag positief te beïnvloeden.

In deze functie zal je samen met opdrachtgevers bepalen welke doelgroepen er onderzocht zullen worden en per doelgroep de concrete gedragingen bepalen. Vervolgens zal je door middel van interviews de oorzaken van het gedrag onderzoeken en daarbij bijbehorende adviezen geven.
Daarnaast geef je workshops en presentaties En is er ruimte om mee te denken over het ontwikkelen van het portfolio van Hoffmann op dit gebied.

Daadkrachtige professional met enthousiaste uitstraling

We zijn op zoek naar een professional die daadkrachtig de opdrachten bij onze opdrachtgevers oppakt en deze in samenwerking met het team van sociaal psychologen tot een goed einde weet te brengen. Je bent resultaatgericht, maar bovenal ook klantgericht en hebt een representatieve uitstraling. Belangrijk is dat je beschikt over goede communicatieve en adviesvaardigheden.

Onze klantenkring wordt gekenmerkt door variatie. De uit te voeren werkzaamheden vinden hierdoor plaats in diverse sectoren en plekken door heel Nederland. Dit vraagt flexibiliteit en aanpassingsvermogen.

Benodigde kennis en vaardigheden

  • WO (master)opleiding op het gebied sociale psychologie (must);
  • Kennis en ervaring met informatiebeveiliging is een pré;
  • Ervaring met fraude en riskmanagement is een pré;
  • Ervaring met gedragsveranderingen binnen organisaties en het toepassen van diverse methodieken, zoals workshops, gedragsmetingen, serious gaming, etc.;
  • Het diploma Particulier Onderzoeker of bereid de opleiding daartoe te volgen;
  • In bezit van een rijbewijs B;
  • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift).

Voor vragen over de functie verzoeken we je telefonisch contact op te nemen met Inge Wetzer, Senior Psycholoog Cybersecurity, telefoon 088-2986600, e-mail: info@hoffmannBV.nl.

Wat wij bieden

Naast een marktconform salaris met o.a. een leaseauto, een op de functie afgestemde onkostenvergoeding en 10% vakantiegeld, hebben wij een uitgebreid pakket uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. In eerste instantie betreft het een jaarcontract, dat bij gebleken geschiktheid en behalen van de opleiding Particulier Onderzoeker verlengd wordt. Jouw schriftelijke sollicitatie met uitgebreid curriculum vitae kan je sturen naar vacatures@hoffmannBV.nl, t.a.v. Monique Thiel, HR Business Partner.

Een uitgebreid antecedentenonderzoek maakt deel uit van onze selectieprocedure.

 Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.